2020 Regional Training Agenda | BURLINGTON

2020 Regional Training Agenda BURLINGTON								
	State Service Commission Workshops	AmeriCorps Program 101 Workshops	AmeriCorps Program 201+ Workshops	AmeriCorps Financial/Grants Management Workshops	Well-Being and Problem Solving	Recruitment and Retention	Volunteer and Member Engagement	Special Topics
June 2, 2020								
9:00 - 12:00								
Registration Open								
11:45 - 12:00 (15 min.) Break								
12:00 - 1:30 (90 min.) Kickoff Plenary and Lunch	Welcome from ASC, Host Commission, Local Keynote Speaker							
1:30 - 1:45 (15 min.) Break								
		Strong Systems for the Beginning and	Contractly and Contract Haling	Office of Inspector General: Working	District Laboration of the Developing Vision		The Control that Change the Control	
1:45 - 3:15 (90 min.) Block A	Issued the Subgrant Awards? Take a Siesta!. Susan Meche	End of Member Service – Understanding Good Enrollment and	Seeing the way forward: Using evaluation to reflect on the past and lead the future. Steve Patty	with Grantees to Ensure Oversight and Safeguarding Federal Funds. Jessica	Living Intentionally: Developing Your Personal Mission and Signature. Traymone Deadwyler	Participatory Conversation Addressing Member Retention. Emily Gallagher	The Stories that Changes the Story - Measuring Impact by the Stories we Curate and Create. Paul Costello	Working Across Generations. Greg Hessel
2:45 2:20 /45 min \ Brook		Exit Practices. Jennifer Cowart	,	Nelson	., , .			
3:15 - 3:30 (15 min.) Break			*After* the Criminal History Check:					
3:30 - 5:00 (90 min.) Block B	Starting a VISTA Intermediary / Umbrella project at YOUR Commission. Phil Kolling	Cooking with Logic Models. Gretchen Biesecker	Evidence-Informed Practices for Protecting Vulnerable Populations. Brian Cognato	Considering Single Audits & their Benefits. Susan Meche	Being a Good Ally and Advocate for Diversity, Equity, Inclusion, and Justice. Thenera Bailey	Harnessing the Power of Gen Zs and Millennials to Solve Recruitment Challenges. Erik Lindquist	Keep 'em Coming Back: Transforming Days of Service into Deeper Commitments. Beth Steinhorn	Stop the Bleed. Amy O'Malley
5:30 - 8:00 OPTIONAL NETWORKING								
							I	
June 3, 2020								
8:00 - 9:00 Coffee and Tea available								
8:30 - 10:00 (90 min.)		A National Service Carol: the Past,	Beyond National Service- Member	Managing your AmeriCorps Grant.	Change Fatigue: Learning to Manage	Best Practices for Managing Members	Building Stronger Communities through	
Block C	Dynamic Trainings. Audrey Kidwell	Present, and Future of National Service. Rachel Puckett	Training that Transcends Service Commitment. Virginia Bagby	Allowable Costs and Unexpended Funds. Elisa Gleeson	Change. Tabatha Renz	in Rural AmeriCorps Programs. Julie Brown	Disaster Resiliency Skills-Based Volunteerism. Danielle Holly	True Colors. Richard Wittberg
10:00 - 10:15 (15 min.) Break								
7,	AmeriCorps Member Recruitment and	Partner Site Relationships - Managing		Risk Based Monitoring: How to better	"If you have come to help me, you're	Centering Member Experience Around	Whole Community Exercise: Building	Developing Military Cultural
10:15 - 11:45 (90 min.) Block D	How Commissions Can Help Support Their Programs. Brent Kossick	When You Have No Authority. Sharon Tewksbury-Bloom	Prohibited Activities Create Common Ground. Hope Braveheart	align tools with your gut feeling about subgrantees. Kristina Tecce	wasting your time": Reframing National Service as a Vehicle for	Professional Development. Annie Reifsnyder	Skills for Community Response. Katrina French	Competency for the Engagement of military families and veterans. Dorothy
44.45 42.00 (45		,			Community Liberation. Ava Hernandez	,		Grant
11:45 - 12:00 (15 min.) Break								
12:00 - 1:30 Keynote Plenary and Lunch	Keynote: Ashley C. Ford							
1:30 - 1:45 (15 min.) Break								
1:45 - 3:15 (90 min.) Block E	Inspired to Serve: Final Recommendations from the National Commission on Military, National, and Public Service. Kareen	Understanding CNCS Performance Measures. Amy Salinas	Strategies for Effective Data Quality Monitoring. Susan Hyatt	Roundtable for Fiscal Staff. Kristina Tecce	Enhancing Emotional Well-Being in Your Organization. Clayton Davis	Creating an Inclusive AmeriCorps Program for the Transgender, Non- Binary and Gender Non-Conforming Community. Alayna Shaw	Engaging Nation Service Members in the Opioid Crisis. Austin Terreri	ASC S4S: Public Policy Updates. Tom Branen
3:15 - 3:30 (15 min.) Break	ivational, and Fublic Service. Rateen					Community, Alayna Shaw		
3:30 - 5:00 (90 min.) Block F	ASC Accelerator: Unanticipated Benefits of Participation. Rachel Bruns	ASN Training Resources Working Session- Introductory. Britney Tonning	Designing and Facilitating More Engaging Training Sessions. Barry Altland		A Trauma-Sensitive Approach to Public Service Programs. Nate LeJeune	Cultivating Your Alumni Community: How to Build or Strengthen Your Program's Alumni Engagement Strategy. Katie Kloski	Volunteers as a Superpower: Organizational Transformation Through Volunteer Engagement. Amita Nagaraia	Say This, Not That: Effective Messages and Strategies for Building Bipartisan Support. Amanda Hooper
5:30 - 8:00 OPTIONAL NETWORKING						Judiegy, ratie riuski	ivagaraja	
June 4, 2020								
8:00 - 9:00 Coffee and Tea available								
9:00 - 10:30 (90 min.) Block G	ASC Updates. Kaira Esgate & Rachel Bruns	Using and Supporting Your Alumni. Nancy Greene		Where Are the Answers? Ralph Morales	Tell Me Something Good - The Art and Science of Using True Stories in Mission Driven Work. Susanne Schmidt	Best Practices in Member Support. Jenifer Craven	Transforming the 20th Anniversary of 9/11 into the Largest Day of Service in our Nation's History. David Paine	Bridging the Gap and Building a Network of AmeriCorps Alums and Currently Serving National Service Members. Amanda Dolan
10:20 10:45 (15 min) Brook								embers. Amanda bolati
10:30 - 10:45 (15 min.) Break 10:45 - 12:00 (75 min.)	CNCS Staff and AmeriCorps Members & Alums							
Closing Plenary	Circo Juni and Americanya membera sa Amina							